HTML

Amerikai (Rém?)Álom

Hey, hey, hey Here I go now Here I go in to new days (at the States...) Kedves barátaim, ismerőseim, érdeklődő kis mókusok! Mivel sokan jeleztétek, hogy írjak nektek mi a fene is van velem, élek vagy halok a football, a baseball a coca-cola, a canada dry(jah az pont nem), a gyorskaják és a hotdogárus kiskocsik országában, ezért létrehoztam egy blogot, mivel az iwiwen marha lassan jön be az üzenetküldés oldal. Tehát olvassátok nyugodtan, ha bizalmas információkat írok, akkor azt ne adjátok tovább. Írjatok néhány kommentet is, mivel engem is érdekel kik vagytok ti:D:D, pontosan kik olvassák és természetesen, hogy veletek mi történik itthon, otthon, bárhol! Remélem tetszik a tartalom, Üdv.:Spori, Gergő, KaGe, Katona stb.

Friss topikok

  • rita03: Szia! Rita vagyok! Hol lehetne veled felvenni a kapcsolatot, mert engem több minden érdekelne ezz... (2010.09.28. 22:06) Las Vegas
  • Gergő bá': Köszi a választ! Tényleg részletes. Lehet, hogy kereslek még. (2009.08.22. 22:19) 2. nap San Franciscoban
  • Gergő bá': Szia. Bár nem ismerlek, véletlenül találtam a blogod, folyamatosan olvasom és nagyon tetszenek az ... (2009.08.13. 19:56) More Flag, More Fun!
  • kisjoszi: Hali! Itt ülünk Vincével és Edda koncertet nézünk a YouTube-on. Azt beszéltük, ha hazajösz, akkor ... (2009.07.14. 20:35) On Duty
  • Elemke: Hejj! NEmkapod meg az emailjeimet jofiju? (2009.06.27. 00:15) Bar

Linkblog

2. nap San Franciscoban

KaGe 2009.08.20. 07:35

HeyHey!

Eloszor is szeretnek valaszolni Molnar Gergonek, aki olvassa a blogomat es volt nehany kerdese, amire meg mindig nem baslaszoltam. A szervezet ami intezte a dolgot az a www.campleaders.com. Ha majd jelentkezel add meg a  nevem, mert kapok kis jutalmat, valami 25%.:D Koltopenz... A domestic repjegyeket otthoni penzbol foglaltam. Tehat a NY-SFO, SFO-Las Vegas, Las Vegas-Washington repjegyeket. Ezek darabra: 170, 60, 120 $ volt ez 350$ olyan 70.000 HUF. Na vegulis leirhatom a penzugyi reszet is az egesznek, mert biztos sokakat erdekel. 149$ casht hoztam magammal. Meg penzt a bankkartyan, amit vegul nem hasznaltam, azzal foglaltam a repjegyeket. Kerestem 1260$-t, annyi az idei fizetese a support staff poziciot betoltoknek, aki az elso nyarat tolti kint. Ebbol fogom fizetni a szallast, meg a kajakat, tomegkozlekedest. Szallas: 130$ itt Friscoban, 55$ Vegasban, 50$ Washingtonban, 70% New Yorkban. Ez olyan 305$. Tehat elvileg van olyan 900 dollaroom elkolten.A szallasokat YouthHostelekben foglaltuk, 4 agyas szobakban, most peldaul ket orosz csajjal lakunk egyutt. Vegasban egy kaszinoban fogunk lakni, mert ott a szallas olcso, mivel a penzet az ember a casinoban kolti el. Igy sajat ketagyas szobank lesz. Jah meg NY-ban is sajat szobank lesz, itt viszont...khm... Franciaagyas.:D:D Ez volt az olcso.

A dolognak a kaja resze nem olyan rossz mint en az kepzeltem. Reggelire en ketszer is sajtburgert ettem egy ilyen kis etteremben, ahol koreai tulaj van. Ezt tudni kell SFO-ban negerek, mexicoiak es azsiaiak vannak mindenhol. Meg buzik. Azaz idegesito fajta amelyik ugy jar mint egy kocsog, es utal teged, mert te nem vagy az. Tehat az ilyen kis ettermek olcsok, es kifejezetten jo izuen foznek, meg nagy adagokat. Hatalmas jo a hamburger a sajtot rasutik a husra es megpiritjak a szemlet. Vacsira tegnap egy masik etteremben szezammagos csirket ettem(iwiwre felraktam a kepet), ma meg fokhagymas sertest, amin nem igazan ereztem a fokhagymat. Mellesleg jofejek, mert az arban benne van egy leves is, tegnap nem tudom, de ma csipos leves volt, kiraly. Ezek ilyen 5-6$ korul vannak a varosnak ezen a reszen ahol a hostel van(nem a leggazdagabb:D:D). A varos kepe tulajdonkeppen utcarol utcara valtozik, egyik percben hatalmas szep epuletek, masikban hajlektalanok, csak negerek es azsiaiak, csovesek. Ma vettunk a helyi szazforintos(1$-os) boltban 50centert dobozos 7upot.:D Tehat az marha olcso.Meg vettunk egy tejet meg egy gabonapelyhet 8$-ert.:D:D 1600HUF!!!! Mert ebben a kurva kisboltokban nincsenek kiirva az arak. Ezeknek mindegy vagy nem tudom. Tehat ha minden igaz, akkor eleg jol fogunk kijonni a penzbol, vagy legalabbis nem kell sokat kolteni az otthonibol. Nagyjabol igy nez ki a dolog penzugyi helyzete. Jah a tomegkozlekedes. 2$ a jegy a buszra, amit 90 percig hasznalhatsz akar tobb jaraton is. a Bart ami SFO-ban a metro, valtozo, attol fugg hova mesz, de 1.75$ a leolcsobb jegy, a repterre meg 8$. NYC-ben a metro 2.25$ ha jol emlekszem, de addig mesz vele, annyi vonalon, amennyi jol esik. Az airtrain, amivel a repterre tudsz menni, az utolso metromegallotol az 5$. A taxi sem draga amugy, en ketszer nyomtam vele, NYC-ben valami 10$ volt, itt 5.6$, de egyik sem volt hosszu tura, csak 10-15-20 utcanyi.

Molnar Ur en ugy gondolom a valasz tobb, mint kielegito volt es ha kedvetkaptal ehhez, akkor irj, kerdezz nyugodtan.

A mai naprol nem sok mindent tudok elmondani. Voltunk SFO kikotojeben, gyonyoru kornyek, palmafak "azegesz". Aztan a Fisherman's Wharf-nal, majd megint kikotok, Aquarium, fokak, regi hajok, csatahajo, tengeralattjaro. Jatekgep muzeum. Ilyen penzbedobos jatekgepek, de marha regiek, mechanikusak. Kiraly. Meg vannak ujabbak is, en Elemmel olyan 30 percet toltuk egy NFLes amerikai focis jatekkal, Panthers-Raven 30-32, pedig en vezettem.

Aztan visszajottunk a Hostelbe, busszal, ekkor vettuk a sodat(ezek SODAnak hivjak a dobozos kolat), meg a gabonapelyhet. Aztan meg vettunk sort is vegul be is pusziltam egy Coronitat megint.:D

Most rapihenek a holnapi napra, megint a szokasos helyen lesz a reggeli, vagy gabonapehely nem tudom, de a vacsi a szokasos hellyel levo masik szokasos helyen, amelyeken mar ketszer-ketszer voltunk. Jah a kis kinai vagy milyen pina felidegesitett. Mondtam neki, hogy Pork in garlic sauce, ez meg uu mar nem is tudom mit ertett es 6.75$-t akart kerni 5.75$ helyett. En meg alig birtam megmagyarazni neki, hogy nem az kell. Ha szo nelkul kifizetem a 6.75$-t kikerekedett volna a szemem amikor megkapom a kajamat, valami sosem latott tengeriherkentyut. De vegul nem volt rossz, de a szezammagos csirket jobban csiptem, az beadta.

Holnap visszamegyunk a baybe, mert a legnagyobb hajokiallitast bezartak az orrunk elott, megnezzuk az leggazdagabb reszet SFOnak, valamint ChinaTownt, mert arra kivancsiak vagyunk, eszunk valami mereszet. Csak nehogy a vegen beszukuljon a szemem. Jah a kikotoben kemeny volt, horgasztak egy csomoan es fogtak ilyen kiscapakat, becsaptak a pad ala, majd ha indulnak haza osszeszedik. Nem csinalnak belole ugyet.

Na most eltolom, mert lassan 23:30 es reggel vagy 9kor jo lenne elindulni.

Mindenjot Mokusok!

Udv,

KaGe

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kage.blog.hu/api/trackback/id/tr411324803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisjoszi 2009.08.20. 09:37:01

Örülök, hogy jól szórakozol. Tölts fel sok képet, ha tudsz.
Eredmények:
Újfehértó - PT 2-2
PT - Valami IFI 2-3 (2-0-ról) Bazzz!
Alig tudtunk kiállni mindkét alkalommal.
Szombat este Szpari - MTK. Megyünk a fijjúval. Már tanuljuk a nótákat:-)
Üdv
"Tee majom!"

Gergő bá' 2009.08.22. 22:19:46

Köszi a választ! Tényleg részletes. Lehet, hogy kereslek még.
süti beállítások módosítása